Nyt fra Psykrådet: Oktober 20

Af Sørine M. Gadegaard, stud.psych

Et nyt studieår er startet og hermed også en ny hverdag - uanset om man går på 1. eller 5. semester, antager denne nye hverdag på psykologistudiet en helt anden form end før corona. I denne artikel kan du blive klogere på PsykRådet, og hvordan du kan få indflydelse på hverdagen på Psykologi.

PsykRådet - din mulighed for medindflydelse

PsykRådet er de psykologistuderendes fagråd, men i modsætning til elevråd, som mange nok kender fra gymnasiet, så kan du i PsykRådet få direkte indflydelse på dit studie eller universitet. PsykRådet opererer med en flad organisatorisk struktur. Det betyder, at du har rig mulighed for at være med til at sætte dit præg på dagsordenen. Som psykologistuderende er du automatisk medlem og har stemmeret til alle møder. Så hvis du og dine medstuderende ikke føler jer hørt, hvis du brænder for at få mere feedback, eller hvis du har gode idéer til, hvordan vi får et bedre studiemiljø - så er PsykRådet måske noget for dig. Hvert semester holdes en række møder, hvor aktuelle problematikker tages op, og du kan altid dukke op og give dit besyv med.  

Et møde er ikke videre forpligtende end, at du kan sidde med på en lytter og få en god kop kaffe. Men du er altid mere end velkommen til at stille spørgsmål, lufte din undren eller udtrykke din holdning. PsykRådet har nedsat en række arbejdsgrupper, der beskæftiger sig med alt fra pensum, kvote 2-systemet og feedback, som arbejder sideløbende med PsykRådets andre projekter. Hvis du vil være med, kan du finde mødedatoerne inde på vores Facebookside under PsykRådet på Københavns Universitet. 

Det forsømte forår 

Forårssemestret satte en stopper for mange af PsykRådets oprindelige planer, heriblandt den nye bachelorstruktur og feedback. I stedet rettede PsykRådet sin fulde opmærksomhed på fjernundervisningen og fik bl.a. indført et minimumskrav om slides med speak, samt en kraftig anbefaling til undervisere om at live-streame undervisning, såfremt det var muligt. 

Corona 

Det nye semester byder også på nye tekniske udfordringer. Men indkøb af bedre streamingudstyr og et tilbud om, at studerende kan komme på Zoom-kursus, så man kan hjælpe eksterne undervisere bedre, har været med til at løfte det generelle niveau for den undervisning, der streames til de studerende, der ikke måtte have mulighed for at være med fysisk. PsykRådet er fortsat opmærksom på, at undervisningen så vidt muligt skal leve op til det samme niveau som før corona. Vi hører derfor gerne fra dig, hvis det af en eller anden grund ikke skulle forholde sig sådan på dit stamhold. Du kan altid sende en besked til PsykRådets Facebookside.  

Den nye bachelorstruktur 

PsykRådet har hele sidste studieår arbejdet med de studerendes bud på en ny bachelorstruktur, efter det blev meldt ud fra instituttet, at den skulle omstruktureres. I foråret blev processen sat lidt på pause pga. corona, men vi kan se frem til en endelig udmelding her i efteråret. 

Feedback 

Arbejdet med at få genindført feedback for bachelorprojektet har måtte træde i baggrunden for corona, men vi håber, at der med en ny arbejdsgruppe vil komme gang i processen. Desuden er det nu blevet afgjort, at det er Studienævnets opgave at tage sagen op. Studienævnet er til gengæld stadig travlt beskæftiget med corona, så det vil vise sig hen over efteråret, om der vil være plads til at genoptage arbejdet. 

Vi ser frem til et travlt efterår, hvor vi fortsætter med at have fokus på de studerendes indflydelse; både i forhold til corona men også på psykologistudiet generelt. Vi håber på at se dig til vores generalforsamling d. 29. september eller et ordinært møde her i efteråret. Desuden vil vi gerne opfordre alle til at passe godt på hinanden, så vi fortsat kan holde campus åben. 

Mødekalender: 

29/9 - Generalforsamling: her vælges repræsentanter til; 

  1. Studienævnet (Institut for Psykologi)  

  2. Akademisk Råd (Fakultetsniveau) 

  3. Forretningsudvalget (forperson, næstforperson & kasserer). Lokalt for Psykrådet.  

Ordinært møde m. fokus på Univalg: 21/10 


Screenshot 2020-04-06 at 12.33.25.png
Screenshot 2020-04-06 at 12.33.46.png
Screenshot 2020-04-06 at 12.33.33.png

Psykrådet opstiller studenterrepræsentanter til Studienævnet, som vælges ved Universitetsvalget hvert efterår. Studienævnet blev dannet efter studenteroprøret i 1968, og halvdelen af medlemmerne (og dermed stemmerne) udgøres af studerende. Det er Studienævnet, der står for uddannelsens udvikling samt kvalitetssikring. De studerende i Studienævnet repræsenterer Psykrådets holdning. 


Screenshot 2020-04-06 at 12.33.38.png

Psykrådet opstiller også en repræsentant til Akademisk Råd, der rådgiver dekanen (lederen af fakultetet) i hans beslutninger. Repræsentanten videregiver de studerendes holdninger og opdaterer dekanen på det, som rør sig blandt de studerende. 

Psykrådet er et fagråd under studenterrådet. Studenterrådet er en samlet instans for alle de forskellige fagråd på KU samt øvrige faglige foreninger, og opstiller to repræsentanter til universitetsbestyrelsen, der har indflydelse på beslutninger, som gælder hele Københavns Universitet og dermed alle fag.