Drømme fra Psykrådet

Af Lasse Pedersen, stud.psych., Amanda Nicholas Nielsen, stud.psych. og Christian S. Kensmark, stud.psych.

Psykrådet er kort sagt de psykologistuderendes fagråd. Det vil sige, at vi som forsamling repræsenterer de studerendes interesser, ønsker, og ja, endda drømme. Det er altså her, at du som studerende kan komme, hvis du har noget på hjertet ift. studiet. Det kan omhandle det faglige, sociale eller noget helt tredje. Din medindflydelse er vores drøm. 

Faktisk er du allerede medlem af Psykrådet af den fantastiske årsag, at du er studerende på psykologi. Du har altså både stemme-, tale- og drømmeret til vores forsamlinger, som afholdes ca. hver tredje uge. Enhver kan deltage, også selvom du ikke nødvendigvis har en holdning til dagsordenen, men blot ønsker at være en sød flue på væggen. Udover at være et politisk fællesskab, er Psykrådet i den grad også et socialt fællesskab, som binder studerende sammen på tværs af årgang og interesse, når vi oftest afslutter møderne med (ofte gratis) mad, øl og sodavand.  

I Psykrådet kører vi en flad organisatorisk struktur, hvor beslutninger tages i fællesskab. Vi har et forpersonskab som bliver valgt til det årlige universitetsudvalg i november (se på næste side hvem der er forperson og næstforperson lige nu). Forpersonskabet laver dagsordener til møderne, men disse baserer sig på, hvad de studerene - heriblandt dig - drømmer om at drøfte og diskutere. Drømmer du om noget, er der rig mulighed for at få det realiseret her sammen med en masse andre psykologistuderende. Det seneste år har studerende bl.a. opstartet Trivselsgruppen, som bl.a. lavede et online fredagsbar-arrangement i en kedelig tid, samt Pensumkritik-gruppen, der rettede kritik mod den naturvidenskabelig drejning i flere fag.  

På vores FB-side “Psykrådet på Københavns Universitet” kan du orientere dig om mødedatoer og skrive til os direkte, hvis din drøm skal finde fodfæste.  
 
Online undervisningen og drømmen om den gode uddannelse. 

Et diskussionspunkt på de fremtidige møder vil være, hvad der skal ske med onlineundervisningen. Denne undervisningsform som svævede ind fra højre, da vi behøvede den, og som nu stadig spøger i krogene. Anvendelsen af online undervisning, og de erfaringer der er kommet ud af oplevelsen, har rejst en række spørgsmål om, hvordan fremtidens undervisning skal være på KU helt overordnet, og dermed kan vi forvente at svarene på den ene eller anden måde kommer til at influere undervisningen på vores uddannelse. 

Drømmen om en god uddannelse og den “gode undervisning” står ikke blot i relation til pædagogisk teori og praksis, men også til de økonomiske, tidsmæssige og rumlige muligheder som universitetet råder over. Netop her starter diskussionen om onlineundervisningens brug. 

Der er konsekvenser ved at modtage uddannelse online, og disse spiller sammen med mange allerede eksisterende problematikker som vi tidligere har diskuteret i Psykrådet. Her kan f.eks. nævnes en stigende grad af effektivisering som følge af universitetets økonomiske incitamenter, ensomhed og mistrivsel hos studerende samt en manglende følelse af at kunne identificere sig med sit studie. Undervisningsformen medfører selvfølgelig også en række muligheder og kan være et nyttigt værktøj i løsningen af mange undervisningsproblematikker. Det meget nærværende pres på SAMF (Det Samfundsvidenskabelige Fakultet) om at spare penge, samt en travl hverdag for både studerende og undervisere, skaber incitamenter for mere fleksibilitet i undervisningen. En fleksibilitet som onlineformatet til dels muliggør.  
 
Formålet med diskussionen er altså, på et nuanceret grundlag at finde ud af om onlineundervisningen er en del af drømmen om den gode uddannelse, eller et mareridt som vi var tvunget til at gennemleve. Kom til et psykrådsmøde, eller skriv til os, og giv dit indspark! Hvad mener du? DINE drømme er fuldstændig relevante og vigtige for, at vi sammen kan få skabt det bedst mulige studie for os allesammen! 

Vi ses på møderne - du er velkommen som du er, med det overskud du har, og med lige præcis de drømme du går med. Følg med på vores facebookside hvor vi lægger mødedatoer og tilhørende facebookbegivenheder op! 


Screenshot 2021-10-12 at 11.52.14.png