Posts by Frederik Bjerre Andersen
Udvekslingsophold på University of British Columbia i Vancouver, Canada

Af Frederik Bjerre Andersen
Oktober 2020

I det forgangne semester drog jeg til den canadiske vestkyst for at studere psykologi og politik, nærmere bestemt i Vancouver på University of British Columbia (UBC). COVID-19 spillede åbenlyst en rolle i opholdets udformning, men i modsætning til studerende andetsteds i verden, er mit indtryk, at danske studerende i Canada kom nogenlunde helskindet igennem semesteret.

Read More
“…Og så er der dem, der løber fra sorgen”

Af Frederik Bjerre Andersen

Hvorfor “løbe” fra sorgen, når man kan lære at løbe med den? Adskillige folk inden for sportsverdenen beskriver løbets lindrende virkning på sorg og tab. Nærværende essay vil kigge nærmere på, hvorfor sportsfolk på tværs af tid, nation og generation forbinder noget så banalt som at løbe med psykisk velbefindende når livet gør ondt.

Read More
Voxpub - Hvem er de nye psykologistuderende?

Af Nina Kjar og Frederik Bjerre Andersen

Indput er taget med på den lokale bar, Stue 11, for at møde de nye psykologistuderende på introugens pubcrawl. Vi lærte, at Danmarks kommende generation af psykologer er svært begejstrede for “hvad fanden, der foregår i hjernen”, at læse andre folks tanker i byen – og måske vigtigst, når alt kommer til alt: At alle problemer kan druknes i tequila og to Wiibroe til en 20’er. 

Read More
Flygtningedebatten herhjemme - Et essay om forholdet mellem humanisme, rationalitet og (med?)-menneskelighed

Af Frederik Bjerre Andersen

Konfliktniveauet og massemigration syd for Europas grænser er støt stigende, alt imens interessen for opretholdelsen af flygtninges rettigheder besynderligt nok er faldende. Nærværende artikel vil belyse, hvordan dyder som humanisme og medmenneskelighed er på retræte i dansk flygtningepolitik og den offentlige debat om flygtninge.

Read More
Arendt-Bogmærket

Af Frederik Bjerre Andersen

Hannah Arendt (1906-1975) var politolog, filosof, ateist og en unådig, hård kritiker af nationalstater, som hun mente på totalitær vis ydmygede og retsforfulgte minoritetsgrupper i det tidligere Europa.Disse dage anvendes Arendts værker særligt inden for social-, eksistentiel- og politisk psykologi. Hendes aktivistiske tanker vurderes af mange som højaktuelle netop nu, hvor menneskerettigheder langt fra hænger på træerne.

Byd Hannah Arendt velkommen i Indputs bogmærkeklub!

Read More
Hvad har psykologer at sige om samfundet? – Interview med Eva Secher Mathiasen

Af Frederik Bjerre Andersen og Cecilie Bildstedfelt

Psykologi er i sit brede omfang faglig viden om menneskelig trivsel, og der er ingen grund til at dække fagligheden til. Tværtimod giver psykologfagligheden et solidt fundament til at blande sig i samfundsdebatter, engagere sig politisk og give beslutningstagere noget at tænke over, særligt inden for sundheds- og velfærdsområdet. Dette fik formanden for Dansk Psykolog Forening Eva Secher Mathiasen for alvor slået fast, da hun deltog i DR2’s Debatten for et par år siden. Her advokerede hun for en vision om, at mennesker i sig selv er målet og ikke blot et middel som ”fodsoldat for konkurrencestaten”.

Read More