Posts by Cecilie Bildstedfelt
En rigtig psykologistuderende? Et speciale om køn og akademiske tilblivelsesprocesser på psykologistudiet

Af Cecilie Bildstedfelt
Marts 2020

Hvordan er man en rigtig, kompetent og akademisk psykologistuderende? Og hvad har køn at gøre med det? I det følgende kan du læse om hvordan jeg arbejdede med disse spørgsmål i mit speciale, og hvordan det var at skrive et speciale, hvor man undersøger en kultur, som man selv er en del af.

Read More
Specialeprocesser på godt og ondt 

Af Amanda Lambæk og Cecilie Bildstedfelt
September 2019

Vi har lige afleveret speciale. And we lived to tell about it. Specialeprocessen er et mærkeligt grænseland mellem at være studerende og dét på den anden side, som vi endnu ikke helt ved, hvad er. Ligesom folk, der har haft nærdødsoplevelser kan fortælle om tærsklen til døden, er vi vendt tilbage til studiemagasinet for at fortælle om den forunderlige afslutning på studielivet, som specialeprocessen er. Vi stiller hermed vores indsigter til fri afbenyttelse.  

Read More
Omsorg i sorgen - Hvordan kan vi være der for hinanden, når sorgen rammer?

Af Amanda Lambæk & Cecilie Bildstedfelt

I en tid hvor vi skal effektivisere alle dele af tilværelsen i konkurrencestatens navn og realisere os selv som unikke individer, er der ikke meget plads til at rumme sorgen. Som pårørende kan man derfor føle sig handlingslammet og berøringsangst, når ens nærmeste bliver konfronteret med døden. Hvordan kan vi gøre mere plads til at kunne være i sorg, og blive bedre til at nærme os hinanden, når sorgen rammer?

Read More
Hvad har psykologer at sige om samfundet? – Interview med Eva Secher Mathiasen

Af Frederik Bjerre Andersen og Cecilie Bildstedfelt

Psykologi er i sit brede omfang faglig viden om menneskelig trivsel, og der er ingen grund til at dække fagligheden til. Tværtimod giver psykologfagligheden et solidt fundament til at blande sig i samfundsdebatter, engagere sig politisk og give beslutningstagere noget at tænke over, særligt inden for sundheds- og velfærdsområdet. Dette fik formanden for Dansk Psykolog Forening Eva Secher Mathiasen for alvor slået fast, da hun deltog i DR2’s Debatten for et par år siden. Her advokerede hun for en vision om, at mennesker i sig selv er målet og ikke blot et middel som ”fodsoldat for konkurrencestaten”.

Read More
Cecilie BildstedfeltCopy