En kommentar på Thomas Habekosts artikel
Af Maria Voulgaris Valeur, cand.psych., Sarah-Emilie Gundolf Josiasen, stud.psych., og River Lyngaa, stud.psych.
Illustrationer af Natascha M.R. Hansen, stud.psych
Marts 2024
Read MoreAf Ulrikke Gry, stud.psych.
Juni 2023
Et essay om steders betydning, en svømmehal og det personlige.
Read MoreAf Anna Holm Graversen, stud.psych.
Oktober, 2022
Tænker du nogensinde over, hvilke alternative måder vi kunne indrette os på?
Read MoreAf Gustav Egede Kristensen, stud.psych.
Illustrationer af Sandra la Cour, stud.psych.
Juni 2022
Det naturlige og det unaturlige er vanskelige begreber, der på godt og ondt er blevet brugt til at retfærdiggøre alle mulige samfund, forandringer, etikker og levemåder. Jeg er i tvivl om det overhovedet er godt for noget at prøve at bruge dem i langt de fleste sammenhænge. I dette essay vil jeg dog give begrebsparret et skud og med udgangspunkt i en novelle, skrevet af argentineren Jorge Luis Borges, forsøge at finde frem til en mere frugtbar brug af naturlighed. Vi starter med det unaturlige, indtil vi kan begynde at ane det naturlige i horisonten.
Read MoreAf Hannah Kazmi Høgsbro, stud.psych. Illustration af Ursula Teodora Moeran, stud. psych.
Marts 2022
GLENN BECH er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i 2017 og forfatter fra Forfatterskolen i 2019. For et år siden debuterede han med romanen ”Farskibet”, der har høstet store roser af en bred anmelderskare, foruden en række nomineringer og litteraturpriser. Indput har talt med ham om hans oplevelse af, hvordan psykologien og kunsten både informerer og modarbejder hinanden og om at stå med et ben i begge fagfelter.
Read MoreAf Tobias Wriedt
Oktober 2021
I foråret 2021 var jeg i praktik hos Novo Nordisk Pharmatech i deres afdeling People & Organisation – et enormt lærerigt, spændende og udfordrende praktikforløb, hvor mine organisationspsykologiske evner i den grad blev udvidet. I denne lille artikel fortæller jeg lidt om mine oplevelser med praktikstedet, hvad jeg beskæftigede mig med og nogle generelle tanker om det at nærme sig livet efter studiet.
Read MoreAf Maja Koch Nielsen
Oktober 2021
BACHELORPROJEKT. Alle mennesker drømmer. Så langt er de fleste forskere enige. Dog er der bred uenighed om en lang række spørgsmål angående drømmenes natur: Hvad er drømmenes formål? Kan de hjælpe os til at opnå en bedre forståelse af menneskers psykiske liv? Og hvis ja, hvordan?
Read MoreAf Hannah Kazmi Høgsbro
Illustrationer af Ida Høgsbro
April 2021
Med begrænsningen af vores bevægelsesfrihed har coronanedlukningen for mange forårsaget en følelse af klaustrofobi. En følelse, der har forstærket den allerede eksisterende længsel efter natur og bevægelse mod autenticitet, som især har præget unge byboere de seneste år. Denne coronaklaustrofobi ramte også mig, og da der en dag i begyndelsen af maj ikke var flere kroge at afsøge på Assistens Kirkegård, tog min kæreste og jeg en spontan beslutning: I en søgen efter den frihed, der så længe havde hjemsøgt vores drømme, og i en insisteren på at denne frihed findes i naturen, opsagde vi lejligheden på Nørrebro, købte en gammel skurvogn,placerede den langt ude på landet og dedikerede sommeren til at renovere den.
Read MoreAf Sofie Harboe
April 2021
Stafetten er Indputs faste indlæg om fakultetets ansatte, hvor de svarer på vores spørgsmål om sig selv og derpå sender stafetten videre til en ansat efter eget ønske. I denne udgave af Stafetten kan du læse om Sophie Reijman
Read MoreAf Regitze Langager & Ida Nilsson
December 2020
Vi ligger tæt, din pande mod min. Min hånd hviler mellem dine skulderblade. Din hud er så enormt blød og du dufter dejligt, selvom det er længe siden vi sidst tog et brusebad. Jeg undrer mig over hvordan det mon er muligt.
Read More