Tiden og ånden da Indput blev til 

Af Henning Pape og Niels Mohr, medstiftere af Indput 
Juni 2019

"Bryd professorvældet! Medbestemmelse nu!" stod der på en husgavl i Studiegården den 21. marts 1968, hvor de psykologistuderendes fagråd havde indkaldt til demonstration. De studerende var utilfredse med de umoderne undervisningsformer og det forældede pensum samt den antikverede kultur, der herskede på universitetet og specielt på Psykologisk Laboratorium. 

Read More
How to rebel – 10 tips til et sundere og smukkere studieliv

Af Nina Kjar og Sebastian Tobias-Renstrøm
Juni 2019

Føler du også, at du lider under en søvndyssende falsk bevidsthed, så giver vi her sommerens opkvikkende kur. Konstant kritisk opmærksomhed på normer og regler er det nye sort, og vi gør oprør til en permanent livsform med disse 10 gode råd. Vi ved jo godt at du, kære læser, har en sassy stemme i baghovedet, der siger: ”Bitch please, nu kan det fandme være nok!”.

Read More
Sexologiens plads i psykologien

Af Anne Brouw Iversen & Roselil Aalund
Juni 2019

Sexologi bliver ofte sidestillet med useriøse indslag og fredagsunderholdning i Danmark. Det er blevet noget, vi fniser af. Psykologer uddannes ikke til at tage hånd om den sexologiske del af mange psykiske problemstillinger på grund af nedprioritering fra universiteternes side. Vi har i den forbindelse interviewet Nina Lildal-Schrøder, specialist i psykopatologi og forperson for Psykologfagligt Selskab for Klinisk Sexologi, for at få indblik i hendes syn på sagen.

Read More
Dyre psykologer og en syg psykiatri - Psykiatriordførerne forholder sig til psykiatrien og psykologernes rolle frem mod valget 2019

Af Amanda Aaboe Bell
Juni 2019

Valgkampen er helt uofficielt skudt i gang. Når det kommer til, hvor krydset skal sættes ved det forestående folketingsvalg, er sundhed det vigtigste emne for danskerne. Somatisk og psykisk sygdom er kommet på dagsordenen, og plæderer man for en ligestilling af områderne, byder et spørgsmål sig nødvendigt: Hvordan vil de forskellige partier prioritere psykiatrien og psykologernes rolle i sundhedsvæsenet efter valget?

Read More
Konspirationsteorier del X: The Cartesian Candidate 

Af Oliver Hundahl, stud. psyk. 
Juni 2019

Jeg lovede jer, for efterhånden mange måneder siden, at jeg ville komme ind på konspirationsteoriens psykologi. Det ved jeg ikke, om I kan huske. Jeg ved ikke engang, om nogen læser de her artikler. Jeg ved kun, at konspirationsteorier findes. Hvad der sker i en persons hoved, siden de finder en dybt bizar idé fornuftig, må jeg gætte mig til. 

Read More
Arven fra Husserl

Af Isabel Sidenius, stud.psych. 
Juni 2019

Bachelorprojekt. Man kan drage en skelnen mellem filosofi og videnskab, hvor filosofien adskiller sig fra videnskab ved ikke at have et empirisk grundlag. Samtidig hviler en række af psykologiens videnskabsteoretiske og metodologiske principper på filosofiske antagelser, der guider de empiriske undersøgelser. Så hvordan skal man egentlig forstå relationen mellem psykologi og filosofi? Denne diskussion blev afsættet for mit bachelorprojekt, hvor jeg gav mig i kast med at undersøge, først og fremmest hvad fænomenologi egentlig er, i sin oprindelige filosofiske udformning, og hertil hvorvidt den er forenelig med en empirisk psykologi.

Read More
Nyt fra psykrådet og studienævnet

Af Amanda Frees og Anne Marie Kristensen
Juni 2019

Før man ved af det, går forårssemesteret på hæld, og eksaminerne banker på døren. Psykrådet og Studienævnet har været i fuld sving, mens solen har bagt udenfor. Her kan du blive klogere på, hvad der har været på dagsordenen på det sidste, hvem der er med, og hvordan du selv kan være med til at forme vores uddannelse og vores vilkår som studerende.

Read More